Haber

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri için Japonya’ya gitti

Avrupa şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Grubu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu müsabakası için Japonya’ya gitti.

Milli oyuncuların bir kısmı takım otobüsüyle, bir kısmı da kendi araçlarıyla İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne geldi.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan A Milli Kadın Voleybol Personel Müdürü Pelin Çelik, morallerinin iyi olduğunu belirterek, “Yoruldum ama çok mutluyum. Yeni bir hedef için yola çıkmak üzereyiz. Çok kısa bir süre geçirdik ama hiç şikayetçi değiliz, bunu söyleyebilirim.” söz konusu.

Bu yazın üçüncü ve son önemli turnuvasına çıktıklarını belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelecek yıl Paris hayallerimizi gerçekleştirmek istiyorsak bu elemeye gitmemiz gerekiyor ki gerçekten hayal kurabilelim. O yüzden birkaç gün erken gidiyoruz. Uyum sürecini orada atlatacağız. Dinlenmeye ve dinlenmeye devam edeceğiz. Konsantrasyonumuzu ve aklımızı toplayalım. Bu yüzden hazırlık sürecimizi yaptık. Umarım güzel vakit geçiririz.” “Yolculuğun sonuna sağ salim varacağız.”

Aslı Kalaç: “Dünyada ilklere gidiyoruz”

Milli oyuncu Aslı Kalaç da Japonya’ya motive olarak gittiklerini belirtti.

Şu ana kadar iki turnuva oynadıklarını hatırlatan Aslı, “İkimiz de kupayla ayrıldık. İnşallah buradan namağlup ayrılırız. Hedefimiz bu. Büyük bir motivasyonla gidiyoruz. Ama orada Brezilya var. Japonya var.” Ev sahibi olarak güçlü rakiplerimiz var. Bu maçlara da iyi hazırlanacağımıza ve üstesinden geleceğimize olan inancım tam.” dedi.

Dünya şampiyonu milli takımdan korkmak isteyip istemediğinin sorulması üzerine Aslı Kalaç, “Hem dünya şampiyonu hem de Avrupa şampiyonu olarak oraya gidiyoruz. Onlara baskı yaptığımızı düşünüyoruz. Ama üzerimizde biraz baskı olabilir. Biz, tüm dünya olarak oraya gidiyoruz. “Gidiyoruz. Bakalım, göreceğiz.” dedi.

Eda Fazilet Dündar: “Paris Olimpiyatları’na bilet almak istiyoruz”

Takım kaptanı Eda Fazilet Dündar ise yorulduğunu belirterek, “Dünya şampiyonluğunu garantilediğimiz için oynayacağımız turnuva biraz formalite olacak. Ancak yine de yazın son turnuvasını hedeflediğimiz gibi bitirmek istiyoruz” dedi. Tüm maçları kazanıp Paris Olimpiyatları’na bilet almak istiyoruz. Çok güzel. Bu iki şampiyonluktan sonra bu turnuvanın da istediğimiz gibi geçeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Takım arkadaşı Aslı Kalaç’ın “Dünya şampiyonluğu takıma sorumluluk getirir” sözlerini hatırlatan Eda, dünya şampiyonu olmanın sorumluluğunu taşıyıp taşımadıkları sorusunu şöyle yanıtladı:

“Sorumluluk asla bitmez. Elbette dünyanın bir numarası olmayı sürdürmek istiyoruz. Ama sanırım Aslı, çıtayı o kadar yükselttik ki artık herkes kaliteli, iyi bir grup görmek isteyecek” demek istemiş olabilir. Her zaman çaba gösteren, son topa kadar mücadele eden, zaman zaman devam etmek bizim için zor olsa da, çünkü biz de insanız, profesyonel anlamda biliyorsunuz. spor Yapıyoruz ama zaman zaman performansımız düşebiliyor. Ancak genele baktığımızda sorumlulukların çok fazla olması doğaldır.”

Gizem Örge ve Simge Aköz’ün Görüşleri

Çok yoğun bir tempodan geçtiklerini ve enerjisinin düştüğünü kaydeden milli oyuncu Gizem Örge, “Ama çok keyifli vakit geçiriyoruz çünkü sonuçlar güzel. Bu yaz için son hedefimiz olimpiyat bileti almak. Bu yüzden yorulma endişesi duymadan milli forma için mücadele etmeye devam edin.” değerlendirmesini yaptı.

Gizem, takımdaki atmosferin ve enerjinin çok iyi olduğunu vurguluyor. “Bu yüzden bunu Olimpiyat oyunlarında da devam ettirebileceğimizi düşünüyorum. Erken gidiyoruz, dinlenip hazırlanmak için zamanımız olacak.” dedi.

Simge Aköz ise iki kupanın ardından yeni turnuvaya çıkmanın heyecan verici olduğunu belirterek, “Bu nedenle gücümüzü asla kaybetmiyoruz. Bu dönemi bu şekilde devam ettirdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah” dedi. Olimpiyat elemeleri de çok keyifli olacak. Biraz erken gidiyoruz ama aslında bu bizim hazırlığımız.” İnsanların konsantre olması çok değerlidir. Turnuvanın ardından büyük bir dinlenme yaşanıyor. Bence bundan uzak durmak yeterliydi, erken gidelim.” görüşünü paylaştı.

Milli takım, saat 21.20’de Korean Airlines uçağıyla Tokyo’ya hareket etti.

guneyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu