Haber

Bakan Bozdağ: Deprem fırsatçılarına ‘ağır cezalar’ verilecek!

ANKARA (İGFA) – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır AFAD Uyum Merkezi’nde yaptığı açıklamalarda, deprem sürecinin ardından adli görevi yürütenlerin 7/24 yoğun bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Bakan Bozdağ, deprem nedeniyle yıkılan binalardan adli soruşturmaya konu olan binalarla ilgili soruşturmaların Cumhuriyet başsavcılıklarınca re’sen başlatıldığını belirterek, “Burada ifade etmek isterim ki, delillerin tespitinin adli soruşturmaya konu olan ve adli soruşturmaya konu olan binaların adli soruşturmalar nedeniyle büyük ölçüde tamamlandığını belirten “Şu anda Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya dışındaki illerimizde delil tespit işlemleri kendi bünyemizde tamamlanmıştır. Cezai soruşturmanın kapsamı” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 7.598 BİNADA DELİL TESPİTİ TAMAMLANDI

Delil tespit süreçlerinin büyük bir gayretle devam ettiğini kaydeden Bakan Bozdağ, “Önemli ölçüde sona gelindi. Vatandaşlarımız bundan emin olsunlar. Adli soruşturmaya konu olan binaların enkazı” , bilirkişiler ve Cumhuriyet Savcımız gözetiminde bilirkişiler tarafından kaldırılmadı.Aksine aksi yöndeki ifadelerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını burada belirtmek isterim. Şu ana kadar Cumhuriyet Başsavcılığımız ve 7 bin 598 müstakil binanın bilirkişilerce incelendiğini ve delillerinin tespit edildiğini belirtmek isterim” dedi.

ADLİ VERİLER, YÜK ÜZERİNDEKİ ALGI OPERASYONLARININ GERÇEĞİ YANSITMADIĞINI GÖSTERİYOR

Bakan Bozdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerinde, deprem bölgelerindeki diğer suçlara ilişkin adli soruşturmaların da kesintisiz olarak devam ettiğini kaydetti.

Bakan Bozdağ, deprem bölgelerinde bugüne kadar 351 hırsızlık olayı gördüklerini belirterek, “Bu olaylarda 284 zanlı hakkında işlem yapıldığını, 179 kişinin tutuklandığını, 36 kişinin de denetlendiğini görüyoruz. Tutuklananların sayısı da 4. Yağma konusunda kamuoyu ile paylaşılan bilgilerin çoğunun asılsız çıktığını özellikle belirtmek isterim. Şu ana kadar 5 nitelikli dolandırıcılık vakası olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda 7 kişinin tutuklandığını belirtmek isterim” dedi.

BAŞBAKANIMIZA TAVSİYEMİZDEN SONRA KONU TBMM GÜNDEMİNE GELECEKTİR.

Deprem felaketinin sonuçlarının mevzuatımızı büyük ölçüde gözden geçirmemiz gerektiğini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Bakan Bozdağ, yeni dönemde haksız kazanç elde etmek isteyenler için yeni dönemde yeni bir dönemin başladığını söyledi. deprem döneminde yaşanan zorluklar. yaptırım uygulanacağını söyledi.

“Örneğin kiralamak istiyor, kira beş liraysa yirmi liradan, ulaşım üç liraysa on liradan kiralıyor. Bu yönetmelik özel bir düzenleme olacak. mesela sağlık nedenleriyle bir salgın vardı burada ve bu dönemde benzerlerini yapan kişiler başka işlerdeydi.bizim mevcut ceza kanunumuzun bu konuda yeterli olmadığını gördük.arkadaşlarımız onun için çalıştı. Sunumumuzdan sonra inşallah bu konu TBMM gündemine gelir” dedi.

habersulusaray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu