Ekonomi

Başakşehir Mobilya Evinde Sel Hasarı

BAŞAKŞEHİR’de şiddetli yağış sonrası sel nedeniyle zarar gören mobilyacılar sitesinde temizlik çalışmaları sürüyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu, “Zararın 700-800 milyon bandı bulabileceğini düşünüyoruz.”

Başakşehir’deki MASKO mobilya sitesi 13’üncü blokta bulunan mağazalarda su baskını nedeniyle büyük maddi hasar meydana geldi. Mağazalardaki birçok mobilya sel suları altında kaldı. Selin ardından başlayan temizlik çalışmaları bugün de devam ediyor. Çok sayıda iş makinesi ve belediye çalışanı, esnafla birlikte temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bazı mağaza sahiplerinin selden etkilenmeyen eserleri taşıdığı görüldü. Sel sularından etkilenen bazı eserler su ile temizlenmektedir. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyifli, bire bir blokta bulunan 40 mağazanın selden çok ciddi şekilde etkilendiğini, mağazaların kısa sürede onarılarak yeniden açılacağını söyledi. Yaralarını sarmaya çalışan esnaf, mağduriyetlerini dile getirirken aynı zamanda devletten de yardım beklediklerini belirtti. Bölgede elektrik kesintisi yaşandığını belirten site yetkilisi, temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından elektriğin tekrar verileceğini belirtti.

“MAĞAZALARIN GİRİŞ KATINDA 2 METRE 20 MERKEZDE SU SEVİYESİ BULUNDU”

Mehmet Memnun, ‘İstinat duvarımızın yıkılmasıyla 3 bölgeden su almaya başladık. Doğal olarak 13’üncü ada dediğimiz ortanın en derin kısmındaki su seviyesi mağazaların zemin katında 2 metre 20 santimetreye ulaştı. Bodrumlar tamamen suyla doldu. Şu anda 40 mağazamız hizmet dışı durumda. İçerisindeki eserlerin tamamı kullanılamaz durumdadır. Hepsi çöp oldu. Elbette buradan tüm MASKO ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Burada 20 sokağımızın olması adettendir. Bunlar önemli ihracat yerleridir. Bu mağazalarımızda 40 mağazamızın 2-3 ay içinde toparlanma süreci olacak. Bu durum ciddi ciro kayıplarına ve ihracat kayıplarına yol açacaktır. ve bunlar burada önemli istihdam sağlayan kişileri istihdam eden kişilerdir. Hepinize veda ediyorum. İdari komite olarak gerekli yerlere hızlı bir şekilde başvurularımızı yaptık. Burayı bir an önce toparlamak için çok önemli bir takviye aldık. Özellikle büyükşehir belediyemizden çok önemli takviyeler aldık. Hızlı bir şekilde düzelteceğiz. Şirkete giriyoruz. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor ama şu anda bu caddede bulunan 40 mağazamızın dekorasyon ve eser açısından ilk etapta 400-500 milyon lira civarında bir zarara uğrayacağına dair bir tahminimiz var. MASKO’nun kendi kaybının olması adettendir. İstinat duvarları çöktü. 7-8 aracımız buradaki mağazalara girdi ve su baskınından etkilendi. Bu zararlar var. Tabii altyapı sorunlarımız da var. Ancak zararın 700-800 milyon bandına çıkabileceğini düşünüyoruz” dedi.

‘ORTALAMA 4-5 MİLYONUN ÜZERİNDE KAYBIMIZ VAR’

Mobilya mağazası sular altında kalan Abdullah Özcan, ‘Burada üst duvar patladı ve bizimki tam burada ortada altta ve tüm su buradan girerek ileride gölet haline geldi. Buradaki dükkânların hepsi yaklaşık bir buçuk iki metre su aldı. Buradaki dükkanın alt kısmı tamamen harap durumda. Birden fazla mağazanın alt katları da vardır. Mağazamızın alt katı yoktur ancak birçok mağazanın alt katı ve alt katlara kadar su birikintisi bulunmaktadır. Hala su çekiyorlar. Hasar büyük, göründüğü gibi değil. Aslında olay akşam 8 buçukta oldu. Can kaybımız olmadığı için Allah’tan çok mutluyuz. Öğlen olsaydı burada mutlaka can kaybı yaşanırdı. O sırada yine burada 1-2 kişi kurtarıldı, araçta kaldı ve kurtarıldı. Bir kayıp var, umarım bunun telafisini devlet tarafından takviye olarak bekliyoruz. Dün tespit yapılmadı ama ortalama 4-5 milyon kaybımız var. İçerde hiçbiri kullanılmadığı için tadilatlar da yapılıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu