Yaşam

Bilim İnsanları İktidarsızlığa Yardım Etmek İçin “Biyonik Penis” Geliştirdi!

Bilim adamları, halk arasında ‘iktidarsızlık’ olarak bilinen erektil disfonksiyon problemini çözmek için ‘biyonik penis’ geliştirdiler. Haberin detayları aşağıda… ?

Kaynak:https://www.dailystar.co.uk/love-sex/…

Çinli bilim adamları, domuzlarda penis işlevini başarıyla geri kazandıran yapay bir doku geliştirdiler.

İlk olarak hayvanlar üzerinde test edilip onaylanan bu gelişmenin bir gün insanlarda da kullanılması hedefleniyor.

“Biyonik penis” adı verilen bu buluş, ereksiyonu sürdürmek için gerekli olan ve penise kan pompalayan “tunika albuginea” adı verilen fibröz doku kılıfını başarıyla taklit ediyor.

Bu buluşun erektil disfonksiyon veya iktidarsızlık sorununa ek olarak cinsel yaralanmalar, otomobil ve makine kazaları, yanıklar ve dayaklardan kaynaklanan hasarlara yardımcı olması beklenmektedir.

Güney Çin Teknoloji Üniversitesi’nden uzmanlar, çalışmadaki domuzların yapay tunika albuginea (ATA) sayesinde her zamanki erektil fonksiyonlarına kavuştuğunu söyledi.

Araştırmacı ve çalışma yazarı Xuetao Shi şunları açıkladı:

ATA üretim sürecinin sorunlarını ve sonuçlarını öngördük, ancak yine de, CET kullanımından sonra penisin normal bir ereksiyona geri döndüğü hayvan deneylerinin sonuçları bizi şaşırttı.

“Raporladığımız ATA’nın en büyük avantajı, doku benzeri işlevler gerçekleştirerek doğal dokuların mikro yapısını taklit etmesidir.”

Erektil disfonksiyon, 40 ila 70 yaş arasındaki erkeklerde yaygın olarak görülen bir rahatsızlıktır.

Shi, araştırma ekibinin erektil disfonksiyon, kısırlık, penis eğriliği dahil olmak üzere erkek üreme sağlığı ile ilgili sorunları çözmeye odaklandığını söyledi.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlara git…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu