Haber

Hangi Partiler Birleşecek? Ersan Şen’in 3 Tarafın Birleşeceğini İddia Etmesi Ortaları Karıştırdı!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener’in Altı Masa’dan ayrılmasının ardından gündeme gelen Ersan Şen, “Teklif olursa adayım” diyerek oldukça tartışmalı bir tartışmaya imza attı. 3 siyasi partinin birleşerek tek çatı altında toplanacağını söyleyen Şen’in sözleri gündem oldu.

Peki bu 3 parti hangisi?

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda gerçekleşen 2023 genel seçimleri oldukça zorlu geçmişti.

Muhalefet partileri CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Gelecek Partisi’nin de yer aldığı Altı Masa, Millet İttifakı adı altında birleşti.

Çok çalkantılı bir dönemden geçen Altı Masa’da fikir ayrılıkları yaşandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemeyen Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açıktan adaylık çağrısı yaptıktan sonra masadan ayrıldı.

Ancak her iki belediye başkanı da partilerinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer aldı ve adaylığın söz konusu olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Akşener buzları eriterek iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olmasıyla masaya döndü.

Adını sık sık duyacağımız Ersan Şen, bir anda seçim döneminin en çok konuşulan ismi oldu.

Masayı terk eden Akşener’e açık çağrı yapan Şen, “Teklif gelirse cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırım” açıklamasıyla döneme damgasını vurdu.

Meral Akşener ile bu konuda defalarca görüşmüştü.

Ancak Akşener’in gönlünde yatan iki olası cumhurbaşkanı adayı, isterlerse cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olabileceklerini söylediler. Seçim döneminde aktif rol alan ikili, bu söylemleriyle Akşener’i geri getirmeyi başardı.

Daha doğrusu kulis bilgilerine göre Akşener, geri dönüş için bu adaylıkları teklif etmişti.

Akşener’in yeniden masaya dönmesiyle adaylık hayalleri yıkılan Ersan Şen, yaptığı açıklamayla bir kez daha gündeme geldi.

Sözcü TV’de katıldığı bir programda şok sözler sarf eden Şen, DÜZGÜN Partisi’nin olası seçeneklerini sıralayan İsmail Saymaz’a verdiği yanıtla Türkiye siyasi gündemini karıştıracak bir tartışmaya imza attı.

Saymaz, “İYİ Parti’de iki hakim fikir var. ‘Merkez sağ parti olalım. AK Parti ve MHP seçmenine doğru genişleyelim’ ve ‘Hayır üçüncü yol olalım. Parti olarak yolumuza devam edelim. milliyetçi bir karaktere sahip parti.’ Her iki görüşün de İYİ Parti’nin başkanlık divanında muadilleri var.” söz konusu.

Bir anda söz alan Prof. Milliyetçiler kavgayı, kinleri bitirsinler, Devlet Bahçeli’nin liderliğinde olur, başka liderliğinde olur.” herkesi şok etti.

Olası bir birleşmede Türkiye siyasi gündeminde nelerin değişeceği merak konusu olurken, Ersan Şen’in sözleri kulislerde yankılandı.

Peki siz Ersan Şen’in bu iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sizce birleşme olur mu?

Yorumlarda buluşalım!

ayvalik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu