Ekonomi

İnternet yüzde 70 arttı

Türk Telekom, referans bilgi akışı erişim (VAE) tarifelerinde fiyat güncellemesi yaptı. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet verebilen tek toptan internet servis sağlayıcısı olan Türk Telekom’un bu tarife güncellemesi, tüketiciler için internet hizmetlerinde yüzde 70 artış anlamına geliyor.

Türk Telekom, geçen yıl 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere VAE’sini yüzde 67 artırmıştı. Artış, Haziran ayında yürürlüğe girmesi için daha sonraya ertelendi. İki yıllık bir aradan sonra Türk Telekom’un tarife güncellemesi geçtiğimiz yıl kamuoyunda çok tartışılmıştı.

Türk Telekom’un geçen yıl yaptığı zammın ardından Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal, tarife düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunarak, tarifelerdeki fiyat düzenlemelerinin bir zaman dilimine getirilmesi gerektiğini söyledi. Taşınabilir telefon hizmetlerine ilişkin azami ücret tarifesi her yıl Nisan ve Ekim aylarında BTK tarafından belirlenir. BTK ise bu yıl 1 Nisan’da yapılan zam konusunda kamuoyunu bilgilendirmedi.

İnternet hizmetlerine ilişkin tarifelerin ne zaman düzenleneceğine veya yeni fiyatların ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Türk Telekom’un yeni tarifeleri 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Hem VAE hem de liman fiyatlarına geçen yılki tarifeye göre yüzde 70 zam yapıldığı görülüyor.

En çok şikayet alan Türk Telekom tarifelerindeki fiyat artışı, arıza durumunda müşteriye yansıtılacak fiyat oldu. Türk Telekom’dan kaynaklanmayan arıza kaydı ceza ücreti 270,21 TL’ye yükseltilmiştir. Daha önce uyguladığı tarifede Türk Telekom bu bedeli İnternet Servis Sağlayıcıya 14 TL olarak yansıttı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu