Haber

İsrail, ABD’nin talebi üzerine Gazze’ye yakıt girişine izin verdi

İsrail savaş kabinesi, ABD’nin talebi üzerine Gazze Şeridi’ne günde 2 tanker yakıtın girmesine izin vermeyi kabul etti.

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez Gazze Şeridi’ne akaryakıt girişine izin verildi. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Lideri Tzachi Hanegbi, savaş kabinesinin Gazze Şeridi’ne her gün 2 tanker akaryakıt girmesine izin verilmesini kabul ettiğini açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin talebi üzerine. Hanegbi, hastalığın Gazze’de yayılmasının bölgedeki Filistinli sivilleri ve sahada görev yapan binlerce İsrail askerini etkileyeceğini söyledi. Hanegbi, “Hastalık nedeniyle insani bir kriz çıkarsa askeri operasyonumuza devam edemeyiz” dedi.

Yakıtın, hastalığın önlenmesi, telefon ve internet hizmetlerinin sağlanması amacıyla Gazze Şeridi’nin güneyindeki sivillere kullanılacağını ve BM aracılığıyla Refah Sınır Kapısı’ndan gönderileceğini belirtti.

ABD hükümeti ayrıca, yakıt anlaşmasının iki günde bir 140 bin litreye kadar yakıtın Gazze’ye girmesine izin vereceğini, bunun 120 bin litresinin yardım araçlarına ve diğer insani yardım çalışmalarına yakıt sağlamak için, geri kalanının ise gazzede kullanılacağını belirtti. Güç iletişim ağları.

“İsrail yakıt girişini iki nedenden dolayı geciktiriyordu”

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Washington’un yakıt anlaşmasını uygulaması için İsrail’e ciddi baskı yaptığını söyledi. Yetkili, anlaşmanın prensipte haftalar önce kabul edildiğini ancak İsrail’in anlaşmayı iki nedenden dolayı ertelediğini vurguladı. İsrailli yetkililerin daha önce ABD’ye Gazze’nin güneyindeki yakıtın henüz tükenmediğini söylediğini, kendilerinin de rehine anlaşması görmek istediklerini belirtti.

Belirtilen yakıt miktarı yetersiz

Öte yandan UNRWA, son durum raporunda temel insani ihtiyaçların karşılanması için her gün 160 bin litre yakıta ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu sayı, üzerinde anlaşmaya varılan ölçünün iki katından fazladır.

DSÖ Filistin Temsilcisi Richard Peeperkorn, Gazze Şeridi’nde 70 binden fazla akut solunum yolu enfeksiyonu vakası ve 44 binden fazla ishal vakasının kaydedildiğini duyurdu.

Gazze’deki tuzdan arındırma tesisinin işletilmesi, konut ve hastanelere elektrik sağlanması, temizlik, ulaşım ve iletişim altyapısı için yakıta ihtiyaç duyulmaktadır. – TEL AVİV

gole-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu