Ekonomi

Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen çiftçilere 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Dulkadiroğlu ilçesinde 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Hayvan Bilgi Sistemi’ne kayıtlı büyükbaş hayvanları depremde telef olan çiftçilere 130 adet büyükbaş hayvanın dağıtımı için Hayvancılık Borsası’nda tören düzenlendi.

Programa katılan eski Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, büyükbaş hayvanları çiftçilere teslim ettiklerini söyledi.

Kirişci şunları söyledi:

“Bugün 130 büyükbaş hayvanımızı 40 çiftçimize teslim edeceğiz. Allah’tan bu kardeşlerimize bol kazançlar dilerim. İlimizde yaşanan deprem nedeniyle daha önce 446 yetiştiriciye 15 bin 161 adet küçükbaş hayvan dağıtmıştık. Şimdi 1.767 büyükbaş hayvanı 594 yetiştiriciye dağıtacağız. Bu hayvanların tamamı Bakanlığımızın TİGEM adlı işletmelerinde yetiştiriliyor. 21 yetiştiricimizin 515 kanatlı hayvanı ve 163 yetiştiricinin 5 bin 648 arı kovanı imha edildi. Bunların karşılanması süreci Sadece Kahramanmaraş’ta büyükbaş, küçükbaş, küçükbaş, büyükbaş, büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanları Kahramanmaraş’ta bire bir karşılanacak. “Arı kovanları ve su işlerinin toplam maliyeti 286 milyon liranın üzerindedir. Önemli olan üretmeye devam etmektir.”

Protokol konuşmalarının ardından büyükbaş hayvanlar yetiştiricilere teslim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu