Haber

Kocaeli afet bölgesinden elini çekmiyor

KOCAELİ (İGFA) – Deprem bölgesinde faaliyet göstererek yaraların sarılmasına katkı sağlayan Kocaelili esnaf ve meslek odaları, düzenlenen iftar programında öne çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Antikkapı Restaurant’ta düzenlediği programa yüzden fazla esnaf odası katıldı.

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Katkılarınız ve emekleriniz çok büyük. Allah beraberliğimizi daim etsin” dedi. Programda Önder Büyükakın’a Adıyaman’da Gölcük arama kurtarma ekibinin enkazdan çıkardığı Kuran-ı Kerim hediye edildi.

“ŞEHİRİM İNSANLARIYLA GURUR DUYUYORUM”

“Yapabildiğini, yüreğinden ne geçtiyse aldı, deprem bölgesine yağmur yağdı” diyerek sözlerine başlayan Önder Büyükakın, “Kentimin insanlarıyla gurur duyuyorum. hepinize aferin İyi ki sizin gibi güzel insanlarla çalışıyorum. kendimi çok şanslı hissediyorum Bir yanda sivil toplum kuruluşlarımız, diğer yanda esnaf ve birlik odalarımız… Hepiniz çok güzel iş çıkardınız. Teşekkür ederim” dedi.

“HATAY’IN EN BİLİNEN ŞEHRİ KOCAELİ OLDU”

Önder Büyükakın, Hatay’da çok güzel bir hatıra oluştuğunu belirterek, “Artık Kocaeli Hatay’ın en bilinen ili. Kocaeli denilince Hataylılar bir başka bakıyor olaya. Yolda beni durdurup teşekkür ediyorlar. Aramızda çok ilginç bir duygusal bağ oluştu.”

Önder Büyükakın, depremin ilk saatlerinden itibaren arama kurtarma ekipleriyle bölgede çalışmalara başladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

KOCAELİ REHABİLİTASYON MERKEZİ HATAY’DA AÇILACAK

“Sesimi duyan var mı? Birlikte başladığımız çalışmalarımızda hep birlikte güzel şeyler yaptık. Bunda da çalışmalarınız çok güzel. Elektrik, su yoktu. Aynı zamanda çadır kurma çalışmalarımız da devam etti. Eczacılarımız gelmiştir. Bize bir yer gösterin dediler. ‘Çadır kuruyoruz, içeri gireceğiz. ‘Şartları burada birlikte paylaşacağız’ dedim. O günden bugüne çadır kentimizi, Büyükşehir Hastanemizi ve konteyner kentimizi kurmak için adım adım çalıştık. Alt yapı ve moloz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Kocaeli’de yine rengarenk kadınlar yardım kampanyası düzenledi. O çalışmadan elde edeceğimiz gelirle Hatay’da rehabilitasyon merkezi yapacağız. Bir ayda biter ve açılışı tamamlanır. Bu zevkler hep sizin sayenizde oldu. Ben gerçekten seni çok seviyorum. Sizin gibi hemşerilerimiz olduğu için oraya yağmur yağmasına çok sevindim. Oradaki kardeşlerimizin yardıma ihtiyacı olduğu sürece yardıma koşmaya devam edeceğiz. Orada hala gruplarımız var. Onları yalnız bırakmayacağımıza söz verdik. Kulağımız her zaman orada” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu