Haber

Lütfü Savaş: “Suçlamalarında haklı olan her Hataylı bizim şanımızın tacıdır”

HATAY(İGFA)- Normal bir seçim süreci yaşamadıklarını belirten Savaş, “Yapılan her ankette birinci oluyoruz. Benim dışımda başka bir aday gösterilirse ona destek olmaya hazırım. Başlangıçta aday olmayı düşünmüyordum. Ama AKP’nin yüksek oy oranıyla belediyeyi kazanabileceğini anladım ve tekrar aday oldum. Sadece CHP adına değil, tüm Hataylılar adına aday oldum. Sosyal medyada bilinçli ve organize karalama çabaları devam ediyor. Suçlamasında haklı olan her Hataylı bizim şanımızın tacıdır. Hatay halkını tanıyoruz. “Hatay halkı kimsenin fitnesine kulak asmıyor” dedi.

HBB Lideri Savaş; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde yerel seçimlere ilişkin açıklamalarını ve depremde kaybolan çocukların araştırılmasına ilişkin önerinin Meclis’te AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesini de eleştirdi.

Savaş, deprem öncesinde bazı mahalleleri kentsel dönüşüm konusunda riskli alan ilan edip gerekli belgeleri Bakanlığa gönderdiklerini ancak resmi bir yanıt gelmediğini bir kez daha gündeme getirdi.

Başkan Savaş, Hatay’da 550 bin Suriyelinin demografik yapıyı tehlikeye attığını belirterek, Hatay’ın sosyal ve kültürel yapısına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’daki yerel yönetimlere yönelik cümlelerinden üzüntü duyduklarını belirterek, “Siz bizim umudumuzsunuz!” Sözleriyle Savaş’a desteklerini ilettiler.

KİRACILAR İÇİN KONUT PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Savaş, depremde hasar görmeyen yolların ağır ve paletli iş makineleri tarafından hasar gördüğünü belirterek; Ayrıca yol, su, köprü gibi konuların analiz edilmesi için ilgili birimlerde yeni atamalar yaptı.

Savaş, bu yaz büyük yatırımlarla kanalizasyon işlerinde önemli projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin deprem sonrası çalışmalarını anlatan Savaş, “Su faturalarında uygun ödeme imkanı sunuyoruz. Gelirimizin azalmasına rağmen Hatay’a hizmet etmeye devam ediyoruz. “HBB olarak deprem sonrası evsiz kalan kiracılara yönelik bir konut projesi hayata geçireceğiz.” açıklamalarını yaptı.

Depremden sonra Hatay’dan hiç ayrılmadığını sık sık dile getiren Savaş, “İlk 5 gün iş makinalarının Hatay’a girmesine izin verilmiyordu. Başka yerlere yönlendirildi. İnsanlarımız enkaz altında çığlıklar atarak öldü. “İlk günden bu yana Hatay için çalışıyoruz” dedi.

Başkan Savaş’a ziyaretlerinde CHP Antakya Belediye Başkanı Adayı Dr. Hüseyin Aksoy ve CHP Defne Belediye Başkanı Adayı Halil İbrahim Özgün eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu