Haber

Manisa’daki bu tesis geçen yıl 131 kez denetlendi

MANİSA (İGFA) – Manisa’nın doğasını ve ekolojik istikrarını çevre dostu yatırımlarla korumak için çalışan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün liderliğinde yeni projelere devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü 19 operasyonu bulunuyor. yüklenici firma tarafından. 1 adet atıksu arıtma tesisi ile Manisa’ya hizmet vermektedir.

MASKİ bünyesinde faaliyet gösteren tesislerin kalitesi sürekli denetlenmektedir. Bu kapsamda atıksu arıtma tesisleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 2023 yılında 131 kez denetlendi.

Tesislerin üniteleri yetkili personel tarafından incelenerek çıkış suyundan numuneler alındı. Alınan numuneler Bakanlıkça yetkilendirilmiş akredite laboratuvarlarda analiz edildi. Sonuçların mevzuatta belirtilen alıcı ortama deşarj standartlarını karşıladığı ortaya çıktı.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün liderliğinde Manisa’nın doğasını korumak ve Gediz’i özlenen günlerine kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Liderimizin söz verdiği ve her fırsatta tekrarladığı ‘Gediz’de yeniden balık tutulacak’ hedefinin hayata geçirilmesi için atılan adımların meyvelerini alıyoruz. İlimiz genelinde işlettiğimiz 19 ve yüklenici firma tarafından işletilen 1 adet atıksu arıtma tesisimizde tam kapasite ve yüksek verim prensibiyle hareket etmekteyiz. İlimizde evsel atık su kirliliğinin önlenmesi için yoğun çalışmalarımızı sürdürerek yeni nesiller için daha sağlıklı bir gelecek inşa ediyoruz. Ayrıca Demirci, Selendi ve Kırkağaç İlyaslar Atıksu Arıtma Tesislerimizi de yakın zamanda hizmete açacağız. Köprübaşı ilçemiz için projenin hazır olması ve kredi alınması halinde çalışmalara başlanacak. Tesislerimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinin kontrollerinden tam not almış olup herhangi bir yaptırımla karşılaşmamıştır. Bu da işimizi doğru yaptığımızın göstergesidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu