Haber

Mezitli Belediyesi Sağlığı İyileştiren Belediye belgesi aldı

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından “Sağlığı Geliştiren Belediye Programı” kapsamında oluşturulan denetim ekibi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Mezitli Belediyesi, Mersin’de “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini alan ilk belediye oldu. “Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

Ayrıca belediyenin farklı tesislerini ziyaret eden ve yerinde incelemelerde bulunan Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından oluşturulan gruplar ve çalışanlarla görüşerek değerlendirme raporu hazırladı. Mustafa Baysan Çocuk Yuvası, Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Lojmanı, Bale Kafe, Viranşehir Sütunlu Cadde ve Viranşehir Sahil Yolu gibi birçok sağlıklı yaşam alanını ziyaret eden ekipler, yaptıkları değerlendirmelerin ardından Mezitli Belediyesi’ni “Sağlığı İyileştiren Belediye” olarak belirledi. yapılmış. verilmiş.

“Sağlığı Güzelleştiren Belediye” sertifika sürecini pahalıya mal eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Başvurularımız ve görüşmelerimizin ardından Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Strateji Geliştirme Müdürlüğü grubumuzun oluşturduğu ekip farklı tesisleri ziyaret etti. Belediyemiz tarafından yaptırılarak yerinde incelemelerde bulunuldu.Mezitli Belediyesi Mustafa Baysan.Çocuk Gündüz Bakımevi,Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Rezidansı,Bale Cafe,Viranşehir Sütunlu Cadde ve Viranşehir Sahil Yolu gibi çok sayıda sağlıklı yaşam alanı yerinde ziyaret edildi.İncelemelerin ardından , Sağlığı İyileştiren Belediye Belgesi almaya hak kazandık.”

Kaynak: ANKA / Sağlık

haberakincilar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu