Haber

Murat Kurum, Kadir Topbaş’ın Mevlid-i Şerif’ine katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Fatih Camii’nde düzenlediği Mevlid-i Şerif’e katıldı. Cami avlusunda basın açıklaması yapan Kurum, şunları söyledi: “Başkanımız Kadir İstanbul’un ağabeyiydi. Duruşuyla, tavrıyla, gülümsemesiyle, içtenliğiyle, samimiyetiyle İstanbullu hemşerilerimiz için her zaman en iyisini yapmaya çalıştı. AK Partimizin sosyal belediyecilik anlayışı İstanbul’dan başlayıp tüm Türkiye’ye yayıldı.” “Ülkenin en önemli temsilcilerinden biriydi” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın vefatının 3’üncü yıl dönümü nedeniyle Fatih Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif törenine katıldı. Programda Kurum’a Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe eşlik etti. Camide kılınan öğle namazının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Cami avlusunda vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan Kurum, sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurum, caminin çıkışında basın açıklaması yaptı.

“Sosyal belediyecilik anlayışını İstanbul’dan başlayarak tüm Türkiye’ye taşıyan AK Partimizin en değerli temsilcilerinden biriydi.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Mevlid-i Şerif’ine katılan Kurum, “Bugün Kadir kardeşimizin doğumunun 3. yılını anmak için Fatih Camii’nde öğle namazının ardından Mevlid’e katıldık. Sevenler Kadir abimiz, arkadaşları hep birlikte buradaydılar. Öncelikle rahmetli başkanımızı anmak istedik. Kendisini minnetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Başkanımız Kadir İstanbul’un ağabeyiydi. Her zaman öyleydi. duruşuyla, tavrıyla, gülümsemesiyle, içtenliğiyle, içtenliğiyle İstanbullu hemşehrilerimiz için elinden geleni yapan AK Partimizin sosyal belediyecilik anlayışı İstanbul’dan başlayıp tüm Türkiye’ye yayıldı.Dünyaya dalga getiren en önemli temsilcilerden biriydi. Bugün yaptığı çalışmalarla İstanbul’un her sokağında, her mahallesinde milletimizin refahı ve huzuru için çalışmaktadır.Önderimiz Kadir’le onur ve gurur duyuyoruz.Kadir kardeşimizden aldığımız bayrağımızı her yerde taşıyarak. Ülkemizi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak adımları aynı anlayış, samimiyet ve gayretle atacak olan dostları ve buradaki ekipler olarak 31 Mart akşamı bu çabayı sürdüreceğiz. sonuna kadar. Bu çaba güçlü bir Türkiye çabasıdır. Bu emek 571 yıldır İstanbul’un onur ve gururudur. 31 Mart’ta çok daha güçlü olacağız, tüm İstanbul’u, tüm Türkiye’yi ve tüm dünyayı kucaklayacak ve Sultan Fatih’in torunlarıyla birlikte bu şehrimizin her sokağına, her mahallesine sahip çıkacağız. Milletimizin bize ihtiyacı olduğu her yerde orada olacağız. “Türk Yüzyılının parlayan yıldızı İstanbul’umuzu hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“Milletimizin bize ihtiyacı olduğu her yerde, bizi görmek istedikleri her yerde onların yanında olacağız.”

TOKİ’den ev alanların sorunlarının çözülüp çözülmeyeceğini soran gazeteciye yanıt veren Kurum, şunları söyledi: “Milletimizin bize ihtiyacı olduğu, nerede olmak isterlerse yanımızda olmak isterlerse yanlarında olacağız. Onlarla görüştük. Oradaki arkadaşlarımızın talepleri ve toplantı çerçevesinde yapılması gereken çalışmalar TOKİ Başkanlığımız tarafından yürütüldü, Etraf Şehirleşme ve İklim Değişikliğini Bakanlığımız yaptı, hem iyileştirme kapsamında hem de ülkemiz için bu mücadeleyi verdiler. Alt gelir grubu kardeşlerimizin konut sahibi olmalarını, sağlam, güvenli ve depreme dayanıklı binalarda yaşamalarını sağlamak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesinden yana olduk. İstanbul’un her yerinde çalışıyor. Kadir kardeşimizin çalışmalarıyla başlattığımız bayrak yarışını daha da yukarılara taşıyan tarafta olacağız. Milletimizin bize ihtiyacı olduğunda dinleyeceğiz. İhtiyacımız varsa onlarla görüştüm. tekrar buluşmak üzere, tekrar buluşup tekrar dinleyeceğiz. Dinlerken bahane üretmeden, bahane arkasına saklanmadan çözüm bulur ve bu çözümleri sunarız. 25 yıldır bu anlayışla milletimize hizmet ediyoruz. Milletimiz bu anlayıştan dolayı 22 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bizlere her zaman destek olmuştur. Rastgele bir güçlük iyidir. Milletimizin acılarıyla ilgileneceğiz ve çözüm bulmaya devam edeceğiz” dedi.

“İBB her güzel işte olduğu gibi yeniden dava açma heyecanından geri durmuyor.”

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesinin iptal edildiği davayı İBB’nin açmasıyla ilgili düşüncelerini soran gazeteciye yanıt veren Kurum, “İBB her güzel işte olduğu gibi yeniden dava açma heyecanından geri kalmıyor. İBB’ye dava açılma sebebinin ne olduğunu sormak lazım Aynaya baktıklarında İstanbul’un geniş bir yeşil alana sahip olması zor mu, çocuklarımızın onbinlerce arasında huzur içinde ve güvenli bir şekilde oynaması zor mu? Afetlerde toplanma alanı olacak orada milletimizin huzur içinde olması, gençlerimizin orada teknoloji merkezlerinin, deney-yap atölyelerinin, kütüphanelerde derslerin olması önemli. çalışması zor mu? Gerekçeli kararı henüz vermedik ama bu tartışılacak bir konu değil. İstanbul Atatürk Havalimanı faaliyete geçti.Atatürk’ümüzün adını taşıyan ve Türkiye’nin ilk havalimanı olan Atatürk Havalimanı hala çalışıyor sivil uçuşlara açık, acil durum uçuşlarına açık ve pisti bulunmaktadır. verir. Her gün binlerce uçağın uçuş yaptığı İstanbul Havalimanı’nda rekorlar kırılıyor. İstanbul’a ve tüm dünyaya hizmet veriyor. Eserler üretmeye, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Muhalefetin ne yaptığı, neyle ilgilendiği bizi ilgilendirmiyor. “İstanbul’un gündemi ne olursa ona odaklanacağız” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu