Yaşam

Shakira ‘vergi kaçakçılığıyla’ suçlandı: Hapis cezasıyla karşı karşıya

İspanya savcılığının ‘vergi kaçakçılığı’ ile suçladığı Kolombiyalı şarkıcı Shakira, Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak. İlk duruşması Barselona’da yapılacak olan Shakira, kusurlu bulunması halinde 8 yıl hapis ve 24 milyon euro para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Savcılık, Shakira’nın 2012-2014 yılları arasında İspanya’da yaşamasına rağmen resmi ikametgahını başka bir yerde gösterdiğini iddia ediyor. Hazineden 14,5 milyon euro vergi kaçırmakla suçlanan Kolombiyalı müzisyen, 2018 yılında gelir ve emlak vergilerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla da yargılanacak.

Toplamda 12 duruşması görülmesi ve 14 Aralık’ta sonuçlanması beklenen davada tanık olarak 200’e yakın kişinin ismi yazıldı. Shakira, 183 günden fazla süre İspanya’da yaşadığı için vergi mükellefi oldu. bu ülke.

Savcılığa göre Shakira, İspanya’da vergi ödemekten kaçınmak için gelirini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesi’nden gizledi ve bunları Britanya Virjin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg’da bulunan bir şirketler ağına aktardı. Avukatı aracılığıyla yapılan ön görüşmelerde Kolombiyalı müzisyen, Maliye Bakanlığı ile yapılan anlaşmayı kabul etmeyerek suçlamaları reddederek dava açmayı tercih etti. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu