Haber

Türkiye’nin ardından Katar da Gazze Şeridi’ne 2 yardım uçağı gönderdi

Türkiye, Gazze Yardım için aralarında 20 uzman sağlık çalışanının da bulunduğu, ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan bir uçak gönderdi. Türkiye’nin Filistin halkına verdiği desteğin ardından Katar da harekete geçerken, 87 ton gıda ve tıbbi yardım içeren 2 uçağın Gazze Şeridi’ne gönderildiği açıklandı.

KATAR BÖLGEYE 2 YARDIM UÇAĞI GÖNDERDİ

Katar Dışişleri Bakanlığı, Katar’dan Gazze Şeridi’ne 87 ton gıda ve tıbbi yardım taşıyan iki uçağın Mısır’ın El Ariş kentine doğru yola çıktığını söyledi.

“FİLİSTİN HALKINA VERDİĞİMİZ DESTEĞİN BİR PARÇASI”

Bakanlık açıklamasında, “Bu yardım, İsrail’in Gazze Şeridi’ni bombalaması nedeniyle zor insani koşullar altında kalan Filistin halkına Katar’ın verdiği desteğin bir parçasıdır.” ifadesine yer verildi.

Türkiye 20 UZMAN DOKTORLU UÇAK GÖNDERDİ

Türkiye sabah saatlerinde aralarında 20 uzman sağlık çalışanının da bulunduğu, ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağını Gazze Şeridi’ne gönderdi. Doktorların da yer aldığı sağlık ekibi, El Ariş Havalimanı ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulacak sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını yürütecek.

3 KARGO UÇAĞININ GÖNDERİLMESİ PLANLANIYOR

Ayrıca Mısır Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu ihtiyaç listesine göre ilaç, tıbbi malzeme ve tıbbi cihazların temini için El-Arish Havalimanı’na 3 kargo uçağının gönderilmesi planlanıyor.

bogazkale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu