Sağlık

Uzmanlar uyarıyor! Diyabette yüzde 100 artış var!

14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak kutlanırken uzmanlar diyabet konusunda uyarılarda bulundu. Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıklar Uzmanı. Prof. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca, diyabetin risklerine değinirken, Türkiye’de yüzde 100 oranında artış olduğunu belirtti. Dünya çapında yaklaşık 460 milyon kişi diyabet hastasıdır.

DİYABET SIKLIĞINDA %100 ARTIŞ VAR!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tip 2 diyabet sıklığında artış yaşanıyor. Obezitenin yaygınlaşmasına paralel olarak artan diyabet hastalığına karşı önlem alınması gerekiyor. Uzmanlar, ülkemizde diyabet görülme sıklığının son 10 yılda yüzde 100 artarak yüzde 15’e ulaştığını vurguladı.

KRONİK HASTALIKLARI OLANLAR DİKKATLİ OLMALI!

Prof. iri bebek doğurma öyküsü ve kronik kortizon ilacı kullanımı.” Diyabetli bireyler diyabet açısından risk altındadır. Diyabet riski taşıyan bireylerin yıllık takibi, böbrek hastalığı, kalp hastalığı, görme kaybı ve sinir hasarı gibi komplikasyonlar gelişmeden önce hastalığın erken tespit edilmesini ve uygun önlemlerin alınmasını sağlayabilir. “Pandemi haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrol altına alınması yalnızca sağlık çalışanlarının sorumluluğuna bırakılmamalı, her birey kendi risklerinin bilincinde olarak sorumluluk üstlenmelidir.”

kesapajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu