Ekonomi

VinFast Güçlü Dördüncü Çeyrek Teslimatlarını Duyurdu ve 2023 Hedefinin Gerisinde Kaldı

Elektrikli araçlar üreten Vietnamlı şirket VinFast (VFS), Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2023 yılına kadar yaklaşık 35.000 araç teslim ettiğini duyurdu. Bu sayı, şirketin en az 40.000 araç teslim etme yönündeki yeni hedefinin altında. VinFast, hedefe ulaşılamamasının nedenini elektrikli araçların bazı bölgelerde yavaş kullanımı, yoğun pazar rekabeti ve küresel ekonomideki istikrarsızlık olarak açıkladı.

Şirket hedefine ulaşamasa da 2023 yılının son üç ayında teslim edilen araç sayısı yüzde 35 artarak 13 bin 513 araca ulaştı ve bu sayı önceki üç ayda teslim edilen araç sayısından fazla.

VinFast’ın satıştan sorumlu İcra Konseyi Lider Yardımcısı Tran Mai Hoa, “Teslim ettiğimiz araç sayısı son çeyrekte önemli ölçüde arttı” dedi. “Ancak zorlu bir pazar ortamıyla karşı karşıyayız ve bazı bölgelerde elektrikli araçların benimsenme oranı hızlı değil, bu da beklediğimizden daha az teslimatla sonuçlanıyor” dedi.

Perşembe günü yapılan duyuruda VinFast, farklı pazarlardaki satışlara ilişkin spesifik ayrıntılar sunmadı. Ancak ikinci ve üçüncü çeyrekte teslim edilen araçların yaklaşık yüzde 60’ı VinFast’a bağlı Green SM’ye (GSM) tedarik edildi. GSM, Vietnam merkezli bir taksi ve kiralama şirketidir ve esas olarak VinFast’ın Yönetici Lideri Pham Nhat Vuong’a aittir.

VinFast yakın zamanda Hindistan’da üretim ve pil üretim tesisleri kurma planlarını paylaştı. Şirket aynı zamanda varlığını Orta Doğu, Latin Amerika ve Endonezya dahil olmak üzere Asya’daki diğer pazarlara da genişletmeyi planlıyor.

VFS’nin hisse fiyatı, Perşembe günü piyasa açılmadan önceki işlem seansında yüzde 1,04 arttı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu