Haber

Arap Ligi Uluslararası Topluma Filistin Devleti’ni Tanıma Çağrısı Yaptı

Arap Birliği Pazar günü, İsrail işgali karşısında kararlı olan Filistin halkının merhum Yaser Arafat’ın izinden yürüdüğünü doğruladı.

Mısır’ın Kahire kentinde düzenlenen Yaser Arafat Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısı’nda konuşan Arap Birliği İşgal Altındaki Arap Toprakları ve Filistin İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Abu Ali, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Filistin halkını korumaya kararlı olduğunu söyledi. sorumluluk almaya çağırdı.

SES (Arapça): Arap Birliği İşgal Altındaki Arap Toprakları ve Filistin İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı SAID EBU ALİ:

“İsrail’in artan her türlü saldırısı karşısında uluslararası toplum, kararlarını uygulama çabalarını artırmalı ve Filistin halkına uluslararası koruma sağlayarak iradesini ortaya koymalıdır. Ayrıca, Güvenlik Konseyi ilgili kararlarını uygulamak ve uluslararası toplum tarafından kabul edilen iki devletli çözümün sonsuza kadar kaybolmasını önleyecek bir barış sürecine açıklık getirmek için yetki ve sorumluluklarını kullanmalıdır.

Ali ayrıca uluslararası toplumu Filistin devletini tanımaya ve onu uluslararası meşruiyet kararları ve Arap Barış Girişimi temelinde BM’nin tam üyesi yapmaya çağırdı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kahire’den bildiriyor. (XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu