Haber

Bağımsız Maden-İş Sendikası’nın Polyak Madencilik Önündeki Protestosuna Jandarma Müdahale Etti: 2 Gözaltı

Bağımsız Maden-İş Sendikası’nın üyesi Erdoğan Çapaklı’yı görevden alan Polyak Eynez Elektrik Üretim Madencilik’in önünde yaptığı protestoya jandarma müdahale etti. Sendika, örgütlenme uzmanı Başaran Aksu ve sendika temsilcisi Ozan Çetin’in gözaltına alındığını duyurdu.

Bağımsız Maden-İş Sendikası, üyesi Erdoğan Çapaklı’nın görevden alınmasını, İzmir’in Kınık ilçesinde bulunan ve Özyeğin Fiba Holding’e ait Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik’in önünde protesto etmek istedi. Ancak jandarma, sendikanın protestosuna izin vermedi.

Bağımsız Maden-İş, protesto sırasında yaşananlara ilişkin bir görüntüyü sosyal medya hesabından yayınladı. Sendika şu bilgileri paylaştı:

“Üyemiz Erdoğan Çapaklı’nın ihraç edilmesine karşı Özyeğin/Fiba Grubu iştiraki Polyak Madencilik nezdinde direnişimiz devam ediyor. Polyak Madencilik önünde örgütlenme uzmanımız Başaran Aksu ve sendika temsilcimiz Ozan Çetin gözaltına alındı. Almayacağız. bir adım geri

Yerde sürüklendik ve gözaltına alındık. Sendika başkanımız, yöneticilerimiz ve uzmanlarımız gözaltına alındı. Özyeğin/Fiba Holding iştiraki Polyak Madencilik, işten çıkardığı madenciyi geri alacak. Bir üyemiz için bile seferberlik ilan etmiş bir sendikayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu