Haber

Ukrayna’da Maksim Gorki ve Valeriy Çkalov’un anıtları söküldü

Ukrayna’nın Dnipro kentinde eserleri birçok dile çevrildi ve toplumcu gerçekçi edebiyatın en değerli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sovyet yazar Maxim Gorky ve efsanevi Sovyet test pilotu Valeriy Chkalov’un anısına yapılan anıtlar kaldırıldı.

Dnipro Belediye Başkanı Boris Filatov, bugün kaldırılan anıtın, ülkeyi Rusya ve SSCB tarihinden arındırma çalışmaları kapsamında belediye işletmeleriyle ilgili yerlerden birine götürüldüğünü belirtti.

Dnipro doğumlu heykeltıraş Nikolay Krasotin tarafından yapılan ve 1977’de açılışı yapılan Maksim Gorky anıtı, 2017 ve 2021’in ortasında birçok kez saldırıya uğradı.

Aynı şehirde, yaklaşık iki hafta önce, Sovyetler Birliği döneminde dikilen Rus şair Aleksandr Puşkin’in anıtı ile izci kahraman Volodya Dubinin’in anıtı yıkıldı.

Şehir yetkililerinin bildirdiğine göre, Rusya İmparatorluğu İçişleri Bakanı Alexander Bulygin, bilim adamı Mikhail Lomonosov, Korgeneral Efim Puşkin ve Büyük Vatanseverlik Savaşı kahramanı Aleksandr Morozov gibi kişilerin anısına dikilen birkaç anıtın da yakın gelecekte yıkılması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu