Haber

Endonezya’da yangın: 17 kişi öldü

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da petrol ve gaz şirketi Pertamina’nın bir akaryakıt deposunda çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 17 kişi öldü.

Dün (3 Mart) yerel saatle 20:00 sıralarında çıkan yangında bazı konutlar da hasar gördü. Yangının çevredeki binalara sıçramasının ardından bölgedeki binlerce kişinin tahliyesi için çalışma başlatıldı. Pertamina firmasından bir sözcü, söndürme çalışmalarının ardından yangının saat 22.30 sıralarında söndürüldüğünü duyurdu.

Konuyla ilgili bilgi veren Kuzey Cakarta İtfaiyesi yetkilisi Rahmat Kristanto, ölenlerden ikisinin çocuk olduğunu ve ortadaki çocuk da dahil olmak üzere 50 kişinin yaralandığını belirtti. Endonezya’da televizyon kanallarında yayınlanan görüntülerde, halkın panik içinde kaçtığı ve alevlerin aydınlattığı gökyüzünde siyah dumanların yükseldiği görüldü.

‘Şiddetli yağmur sırasında muhtemelen yıldırım düştü’

Pertamina’nın bölge müdürü Eko Kristiawan, ilk incelemeye göre, ‘son günlerde etkili olan şiddetli yağmurlar sırasında muhtemelen yıldırım çarptı ve bu nedenle depodaki bir boru patladı’ dedi. Kristiawan, ülkenin yakıt arzının yangından etkilenmeyeceğini söyledi.

Jakarta İtfaiye ve Kurtarma Birimi Lideri Satriadi Gunawan, yangının çok sayıda patlamaya neden olduğunu ve kısa sürede bölgedeki binalara sıçradığını söyledi. Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dudung Abdurachman da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Enerji Bakanlığı yetkililerinin açıklamasına göre yakıt deposu 300 bin kilolitre yakıt depolama kapasitesine sahipti.

haber-felahiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu