Haber

Kayseri İmam Hatip İhtisas Merkezi’nde din görevlisi aday eğitimi başladı

Diyanet Akademisi Kayseri İmam Hatip İhtisas Merkezi’nde din görevlisi adaylığı eğitiminin açılış programı gerçekleştirildi.

Kayseri Diyanet İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Dışişleri Genel Müdürü Mahmut Özcan, Dr. Abdulkadir Kabdan, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş ile ilçe müftüleri ve eğitim yetkilileri katıldı. katıldı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Kabdan programda yaptığı konuşmada, 90 din görevlisi ile aday eğitimine başladıklarını belirtti.

Yarım asırlık bir geçmişe sahip olan Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin 2022 yılında akademiye dönüştürülerek daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu kaydeden Kabdan, bu merkezlerin din görevlisi yetiştirme gibi değerli bir görevi yerine getirme yolunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak kadar din görevlisi yetiştirdiklerini vurgulayan Kabdan, şunları kaydetti:

“Başkanlığımızın hizmet alanları her geçen gün genişlemekte, çalışan sayımız bu oranda artmakta, çalışanlarımızın eğitim ihtiyaçları da farklılaşmaktadır. Özellikle İslam coğrafyasında yaşanan çatışmalar, tartışmalar ve hatta çatışmalar gösteriyor ki; sorumluluklar bir kat daha arttı ve geleceğin inşasında rol oynayacak nesillerin yetiştirilmesi, mutlaka nitelikli çalışanların kararlı çabalarıyla gerçekleşecektir.”

İl Müftüsü Akkuş, bu merkezlerin çok değerli bir misyon üstlendiğini anlattı.

Dış İlişkiler Genel Müdürü Özdemir, burada alınan eğitimlerle çok değerli eksikliklerin giderilebileceğini belirtti.

habereskil.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu